Svjetski naučni izdavač “Springer Nature Switzerland AG.” objavio zbornik radova sa tehničkih simpozija “12. Dana BHAAAS” u Mostaru

Svjetski naučni izdavač “Springer Nature Switzerland AG.” objavio zbornik radova sa tehničkih simpozija “12. Dana BHAAAS” u Mostaru

Ugledni svjetski naučni izdavač “Springer Nature Switzerland AG.” objavio je zbornik radova sa tehničkih simpozija “12. Dana BHAAAS” u Mostaru.

Ova knjiga predstavlja inovativnu i interdisciplinarnu primjenu naprednih tehnologija. Obuhvaća naučne rezultate i rezultate konferencije 12. Dana Bosansko-Hercegovačke Američke akademije umjetnosti i nauke (Bosnian-Herzegovinian American Academy of Arts and Sciences – BHAAAS) održane u Mostaru (Bosna i Hercegovina), od 24. do 27. juna 2021. Najnovija dostignuća u različitim oblastima inženjerstva predstavljena su kroz različite radove iz građevinarstva, mašinstva, računarstva, elektrotehnike i računarstva i dr. Organizovana je nova sesija, Održivi urbani razvoj koja je omogućila stručnjacima iz ove oblasti da razmijene svoja znanja i ekspertizu. Ukupno su objavljena šezdeset tri rada. Predgovor na engleskom jeziku nalazi se u prilogu.

Uredništvo se posebno zahvaljuje svim predsjedavajućima održanih simpozijuma 12. Dana BHAAAS-a na njihovom predanom radu u izradi ovog izdanja.

Velika je čast da su urednici ovog izdanja:

  • Prof. dr. sci. Naida Ademović, Građevinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, BiH (corresponding editor)
  • Prof. dr. sci. Edin Mujčić, Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, BiH
  • Prof. dr. sci. Zlatan Akšamija, University of Massachusetts Amherst, Hadley, USA
  • Prof. dr. sci. Jasmin Kevrić, International Burch University, BiH
  • Prof. dr. sci. Samir Avdaković, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu, BiH
  • Prof. dr. Ismar Volić, Department of Mathematics, Wellesley College, USA

Link za knjigu nalazi se na: https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-030-90055-7

1

Dodatak