Konferencija „Značaj Strategije razvoja ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) i usluga EURAXESS centara“

EURAXESS
Datum događaja
13
Dec
Mjesto događaja
Rektorat Univerziteta u Sarajevu, Obala Kulina bana 7/II, Sarajevo

Poštovani,

zadovoljstvo nam je pozvati vas na konferenciju „Značaj Strategije razvoja ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) i usluga EURAXESS centara“ koja će biti održana u petak, 13. decembra 2019. godine na Univerzitetu u Sarajevu.

Konferencija se održava u okviru implementacije projekta „Podrška EURAXESS servisnom centru Univerziteta u Sarajevu“ koji finansijski podržava Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u okviru „Programa za pripremu projekata i potencijalnih kandidata za sredstva iz fonda H2020.“

Univerzitet u Sarajevu je u januaru 2019. godine dobio priznanje Evropske komisije „Nagrada za HR izvrsnost u istraživanju“ (HR Excellence in Research Award) i na ovaj način se opredijelio za usklađivanje vizije razvoja svojih ljudskih resursa sa Evropskom poveljom za istraživače i Kodeksa za zapošljavanje istraživača (eng. European Charter for Researchers i Code of Conduct for the Recruitment of Researchers). Integrativni i neizostavni dio Akcionog plana HRS4R Strategije u procesu unapređenja istraživačkih potencijala svakako predstavlja promoviranje i intenziviranje rada EURAXESS servisnog centra Univerziteta u Sarajevu koji je dodatno ojačan podrškom Ministarstva civilnih poslova BiH.

Cilj konferencije je promocija kreiranja i implementacije HRS4R Strategije i EURAXESS inicijative kao i pokretanje diskusije o problemima vezanim za mobilnost istraživača u zemljama Zapadnog Balkana, te razmjena iskustava o razvoju EURAXESS mreža u zemljama regiona.

U prilogu vam dostavljamo program rada konferencije i molimo da obavezno potvrdite svoje prisustvo na e-mail adresu ajla.causevic@unsa.ba (tel. 033 565 123) najkasnije do 11. 12. 2019. godine, u 12:00 sati.

Dodatak