Dvodnevna radionica „Content and Language Integrated Learning (CLIL) – A Pluriliteracies Approach to Teaching for Learning“

Dvodnevna radionica „Content and Language Integrated Learning (CLIL) – A Pluriliteracies Approach to Teaching for Learning“
Datum događaja
08
Nov
Mjesto događaja
Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Franje Račkog 1, Sarajevo

Društvo anglista u BiH (DAuBiH) i Evropski centar za savremene jezike Vijeća Evrope (ECML) u organizaciji Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i uz podršku Evropskog centra za savremene jezike i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u novembru 2019. godine organiziraju specijaliziranu obuku univerzitetskih nastavnika i saradnika na odsjecima za anglistiku u Bosni i Hercegovini.

Dvodnevna radionica će se održati na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a predavači i edukatori su iz Evropskog centra za savremene jezike Vijeća Evrope. Na radionici će učešće uzeti nastavnici i saradnici na odsjecima za anglistiku univerziteta u Bosni i Hercegovini. Na takav način se nastavlja vaninstitucionalna i međunarodna saradnja između Evropskog centra za savremene jezike Vijeća Evrope, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Centra NIRSA.

Tema dvodnevnog seminara koji će se održati 8. i 9. novembra 2019. godine je „Content and Language Integrated Learning - A Pluriliteracies Approach to Teaching for Learning (CLIL)“.