Upriličen prijem za pobjedničku ekipu Fakulteta islamskih nauka

Upriličen prijem za pobjedničku ekipu Fakulteta islamskih nauka

Povodom pobjede na ICESCO-ovom međunarodnom takmičenju u kreativnom izražavanju na arapskom jeziku za pojedince i obrazovne institucije kojima arapski jezik nije maternji, dekan Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Zuhdija Hasanović upriličio je prijem za pobjedničku ekipu.
Petominutni videozapis pod naslovom Potreba je temelj izuma osmislio je, priredio i prezentirao vrijedni tim studenata Fakulteta islamskih nauka koji su činili: Riad Subašić, Senahid Hamidović, Erna Kukuljac, hfz. Eldar Ćatibušić, Ajdin Halilić, Mujesira Neimarlija, Amina Arnaut, hfz. Fatima Bosnić, Hilmi Sherbi i Almedin Karić. Realizaciju projekta pratila je prof. dr. Zehra Alispahić.
Nakon čestitke i razgovora o samoj realizaciji projekta prof. dr. Hasanović je naglasio da je ova nagrada značajna kako za studente učesnike i pobjednike tako i za cijelu našu Islamsku zajednicu, Fakultet islamskih nauka i Katedru za filologiju Kur’ana. Prof. dr. Alispahić je istakla da je ovaj uspjeh studenata na međunarodnom planu veliko ohrabrenje u daljnjem radu studenata i nastavnika ali i razlog da se razmisli o boljem pozicioniranju i ulaganju u nastavni proces arapskog jezika u odgojno-obrazovnim institucijama u okviru Islamske zajednice.
Ovo je prvo takmičenje ove vrste koje organizira ICESCO i postat će stalna aktivnost ove organizacije, kako navode u svojoj obavijesti.

Izvor: Fakultet islamskih nauka