Univerzitet u Sarajevu u subotu promovira 4868 diplomanata i magistranata

Univerzitet u Sarajevu u subotu promovira 4868 diplomanata i magistranata

Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu bit će održana u subotu 18. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 sati u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Zbog higijensko-epidemiološke situacije svečanosti će prisustvovati dobitnici priznanja Zlatna značka, dok će dobitnici priznanja Srebrna značka i Povelja UNSA svečanost pratiti putem platforme Zoom. Svi ostali diplomanti i magistranti biće u prilici da direktan prijenos Svečane promocije prate na Televiziji Sarajevo i putem Youtube kanala Univerziteta u Sarajevu.

Na svečanosti će prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirati 4868 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu. U okviru svečanosti će biti predstavljeno 209 dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, najuspješniji studenti prvog i drugog ciklusa studija primili su posebna priznanja. U prvom ciklusu studija 33 diplomanata su odlikovana Zlatnom značkom, najvišim priznanjem Univerziteta u Sarajevu, Srebrenom značkom je odlikovano 78 diplomanata, a Povelju Univerziteta u Sarajevu dobilo je 5 diplomanta.

Među studentima drugog ciklusa studija 21  magistrant odlikovan je Zlatnom značkom, 44 Srebrenom značkom i 4 studenta su dobila Povelju Univerziteta u Sarajevu.

U integriranom studijskom programu I i II ciklusa, 3 studenta su odlikovana Zlatnom značkom, 21 student Srebrnom značkom.

 

Najbolji student prvog ciklusa studija u 2021. godini sa prosjekom 10,00 je Amar Kurić sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Najbolja studentica drugog ciklusa studija u 2021. godini sa prosjekom 9,98 je Adna Škamo sa Pravnog fakulteta.

Direktan prijenos Svečane promocije diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu moći ćete pratiti na Televiziji Sarajevo u subotu 18. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 sati i na Youtube kanalu Univerziteta u Sarajevu: https://www.youtube.com/c/UniverzitetuSarajevu1949.

Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu organizira se uz podršku medijskih sponzora: Televizija Sarajevo, RSG, Antena Sarajevo, „Dnevni avaz“i„Oslobođenje“.

1