Rezultati online nastave iz predmeta „Dizajnersko crtanje IV“

Rezultati online nastave iz predmeta „Dizajnersko crtanje IV“

Nakon što je sredinom marta 2020. godine, uslijed vanrednih okolnosti uzrokovanih pojavom koronavirusa (COVID-19), obustavljena nastava u učionicama, klasama i radionicama Akademije likovnih umjetnosti, nastavni proces izmješten je u online prostor.

U okviru online nastave na predmetu „Dizajnersko crtanje IV“, pod mentorstvom red. prof. mr. Asima Đelilovića, studenti četvrte godine Odsjeka za produkt dizajn su ponudili svoje ideje i vizije u kontekstu industrijskog oblikovanja. Teme koje su studenti obrađivali vezane su za dizajn karaktera, modni dizajn, dizajn proizvoda i prostorni dizajn. Studenti koji pohađaju nastavu na predmetu „Dizajnersko crtanje IV“ svoje studijske zadatke realizirali su koristeći se alatima za digitalnu obradu crteža i slike. Cilj vježbi je postizanje reprezentativne slike u sadržajima koji imaju formalne, funkcionalne, simboličke i psihološke kvalitete.

Studenti/ice – autori/ice radova su:
Nejra Gorančić
Arna Trto
Lejla Salkić
Ella Bratić
Ida Galijašević
Alem Ibrahimović

Radove možete pogledati u galeriji slika: http://www.alu.unsa.ba/content/rezultati-online-nastave-na-predmetu-dizajnersko-crtanje-iv-0