Savjetovanje: "Budućnost obrazovanja: Visoko obrazovanje za održivi razvoj 2030"

Savjetovanje: "Budućnost obrazovanja: Visoko obrazovanje za održivi razvoj 2030"

Pridružite nam se da zajedno zamišljamo budućnost obrazovanja 25. 01. 2022. godine od 9.00 sati (ZOOM / YouTube). U globalnim trendovima (digitalne) transformacije društva, 4. industrijske revolucije i potrebama bosanskohercegovačkog društva za boljim obrazovanjem kao temeljem potrebnog progresa, Univerzitet u Sarajevu i Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade  Kantona Sarajevo uz podršku Instituta za društvena istraživanja FPN UNSA pokreću proces savjetovanja Budućnost obrazovanja: Visoko obrazovanje za održivi razvoj 2030.

Ključni izazov za naše društvo je način na koji promatramo i organiziramo učenje i obrazovanje u kontekstu brzog mijenjanja tehnološkog, ekonomskog i društvenog razvoja. Cilj procesa savjetovanja je sagledavanje sveukupne situacije u oblasti visokog obrazovanja na Univerzitetu u Sarajevu te sinergijskom vizijom tražiti odgovore na pitanja: Šta trebamo nastaviti raditi? Šta trebamo prestati raditi? Šta trebamo novo uvesti, tj. dalje razviti?

YouTube prenos biće organizovan putem kanala Fakulteta političkih nauka: https://www.youtube.com/channel/UCIihTng7qi54jjsUfMKwHEw

Informacije za pristup Savjetovanju putem Zoom platforme: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_OEMMBO3WSvehqXjcaBN5Dg (After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the webinar).