Predavanje o temi „Education for Human Rights – Speak Truth To Power“

Datum događaja
10
Okt
Mjesto događaja
Ekonomski fakultet, E-net centar

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu ima čast da ugosti gospođu Kerry Kennedy, američku aktivistkinju za ljudska prava i spisateljicu, koja će održati predavanje o temi „Education for Human Rights - Speak Truth To Power“

Kerry Kennedy je predsjednica Fondacije za ljudska prava Roberta F. Kennedyja, jedne od najprestižnijih fondacija za ljudska prava u svijetu. Ovom prilikom će biti promoviran projekat koji radimo u saradnji sa Fondacijom R. F. K., a čiji je cilj razvijanje ukupnog sistema edukacije iz ove oblasti.

Namjera je da se razvije sistem edukacije koji će unaprijediti budućnost mladih lidera kao i aktivista za ljudska prava koristeći priče i iskustva branitelja ljudskih prava iz cijelog svijeta. Također, R. F. K. pruža mladim ljudima potrebne alate da se suprotstave i govore protiv najstrašnijih zloupotreba i kršenja ljudskih prava u svijetu.

Predavanje će biti održano u E–net centru Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u četvrtak 10. oktobra 2019. godine u 16:00 sati.

Imajući u vidu značaj događaja i ograničen broj mjesta za učesnike, molimo da vaše prisustvo potvrdite na e-mail: pr@efsa.unsa.ba najkasnije do srijede 9. oktobra 2019. godine do 12:00 sati.