Okrugli sto „25. godišnjica Dejtonskog mirovnog sporazuma: Dosezi i problemi u izgradnji mira i funkcionalne države Bosne i Hercegovine“

ANUBiH
Datum događaja
11
Dec

Povodom 25. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma Odjeljenje društvenih nauka ANUBiH-a organizira znanstveni skup „25. godišnjica Dejtonskog mirovnog sporazuma: Dosezi i problemi u izgradnji mira i funkcionalne države Bosne i Hercegovine“. 
Znanstveni skup je zakazan u amfiteatru ANUBiH-a za 11. 12. 2020. godine s početkom u 11 sati, a na istom će svoje radove izložiti članovi ANUBiH-a: akademici Miloš Trifković, Adila Pašalić Kreso, Mirko Pejanović, Slavo Kukić, Miodrag Simović, Fikret Čaušević, Ivan Markešić, te ugledni bosanskohercegovački znanstvenici izvan njezina članstva, među njima: Franjo Topić, Zijad Šehić, Aleksa Milojević, Lada Sadiković, Miodrag Živanović, Nerzuk Ćurak, Nermina Mujagić, Salih Fočo, Zdravko Lučić, Kadrija Hodžić i drugi. 
Predviđeno je da će referenti koji su u mogućnosti biti prisutni u amfiteatru ANUBiH-a, a ostali referenti će se moći obratiti putom online platforme (https://bbb.anubih.ba/b/tih-ipg-vnl). Vrijeme izlaganja radova ograničeno je na 10 minuta.