Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu najavljuje gostovanje pijaniste i profesora sa Muzičke akademije u Zagrebu van. prof. mr. Ante Milića

1
Datum događaja
24
Maj
Mjesto događaja
Muzička akademija

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu sa zadovoljstvom najavljuje koncert Ante Milića, pijaniste i profesora na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, koji će se se održati u ponedjeljak, 24. maja 2021. godine u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman” (Sala Srednje muzičke škole) u 19 sati. Ovaj događaj će biti realiziran pod okriljem Odsjeka za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i Centra za muzičku edukaciju MAS.

 

Na repertoaru će se naći “Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu”, Hob. XX:1c Josepha Haydna, “Koncertna fantazija” Miroslava Miletića, “Koralna predigra” br. 2 Dubravka Detonija, “Varijacije na Chopinovu temu” op. 22 Sergeja Rahmanjinova.

 

Zbog trenutne epidemiološke situacije koncert je internog karaktera i bit će upriličen za studentice, studente i nastavno osoblje Odsjeka za klavir i drugih odsjeka Muzičke akademije UNSA do popunjenja kapaciteta.