Predavanje prof. dr. Ervina Sejdića o temi „Inžinjerske tehnike za poboljšanje funkcija gutanja i hodanja kod ljudi“

Datum događaja
10
Jan
Mjesto događaja
Svečana sala Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Obala Kulina bana 7/II, Sarajevo

Pozivamo sve zainteresirane studente, nastavnike i saradnike Univerziteta u Sarajevu na predavanje gostujućeg nastavnika prof. dr. Ervina Sejdića o temi „Inžinjerske tehnike za poboljšanje funkcija gutanja i hodanja kod ljudi“ („Engineering human swallowing and gait functions“).

Predavanje će biti održano u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II) u petak 10. januara 2020. godine sa početkom u 13:00 sati.

Ervin Sejdić je uvaženi nastavnik i istraživač sa Swanson School of Engineering, University of Pittsburgh. Dobitnik je prestižnih svjetskih nagrada i priznanja, među kojima je i Predsjednička nagrada za mlade naučnike i inženjere od bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame. 

Više informacija o biografiji i naučnom opisu prof. dr. Ervina Sejdića možete pronaći na linku: https://www.engineering.pitt.edu/Ervin_Sejdic/.
 
Prof. dr. Ervin Sejdić bit će gostujući profesor na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u okviru projekta „Dijaspora za razvoj’’ – D4D, što je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH (MLJPI) i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP-om BiH i IOM-om BiH.

Predavanje je otvoreno i svi ste dobro došli!