Historijski uspjeh UNSA: Gradonačelnica Karić ugostila pobjednički tim Pravnog fakulteta

Historijski uspjeh UNSA: Gradonačelnica Karić ugostila pobjednički tim Pravnog fakulteta

U novembru prošle godine, studentice Pravnog fakulteta u Sarajevu ostvarile su historijski uspjeh na najprestižnijem međunarodnom takmičenju iz ljudskih prava.

Gradonačelnica Benjamina Karić, danas je sa vijećnicima Almom Čengić i Vedadom Deljkovićem ugostila naše evropske prvakinje i trenera ovog pobjedničkog tima, asistenta na Pravnom fakultetu i nosioca Zlatne značke UNSA, Haruna Išerića.

Uputivši im čestitke na jednom od najboljih rezultata koje je na međunarodnom planu ostvario, ne samo Pravni fakultet u Sarajevu, nego bilo koji drugi Pravni fakultet iz BiH, Karić je kazala da je Grad Sarajevo itekako ponosan na svoju mladost i uspješne generacije studenata koje UNSA školuje.

“8th Trans-European Moot Court Competition izrodio je evropske prvakinje iz Bosne i Hercegovine, našeg Sarajeva i njegovog Univerziteta. Kao neko ko je cijeli život posvetio obrazovanju i pravnim naukama, te ko je i danas angažiran u svojstu eksperta u praksi, sa punim pravom mogu reći da ovi uspjesi svjedoče izvrsnosti našeg Pravnog fakulteta. Pokazali smo da svojim umijećem možemo parirati pravnicima vrsnih univerziteta Evrope. Nagrađeni su vaš rad, trud, htijenje i znanje kao najveće bogatstvo koje vam niko i nikad ne može oduzeti”, poručila je gradonačelnica, te gostima uputila najljepše želje u budućem životu i karijeri.

Podsjetimo, tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu najprije se pokazao najboljim među predstavnicima pravnih fakulteta u regiji, a u finalnom takmičenju savladao je predstavnike iz Kopenhagena.

Našu ekipu su činile studentice: Emina Kukuljac, Delila Islamović, Lamija Dedagić i Anesa Karaman.

Preuzeto sa web stranice: Grad Sarajevo