Poziv Američke vlade za Fulbright Visiting Scholar program, 2022/2023. godina i Info sesija o programima razmjene u SAD-u

Obavještavamo Vas da je otvoren konkurs za dodjelu stipendija u okviru Fulbright Visiting Scholar programa za akademsku 2022/2023. godinu, a krajnji rok za podnošenje prijava je 10. januar 2022. godine.

Ovaj program akademske mobilnosti namijenjen je kandidatima koji posjeduju doktorsku diplomu, a u okviru istog će otputovati u SAD kako bi proveli istraživanje i/ili kako bi predavali na vodećim američkim univerzitetima u trajanju od tri do deset mjeseci, uz priliku da unaprijede svoj profesionalni i naučni rad, uspostave profesionalne kontakte i steknu međunarodno iskustvo.

Informacije o Programu, uslovima za apliciranje i načinu apliciranja dostupni su putem linka: https://cies.org/non-us-scholars/fulbright-visiting-scholar-program.

Dodatne informacije dostupne su i putem e-pošte: WhitneyKM@state.gov (u polju "Subject" potrebno je navesti - „2022-2023 Fulbright Visiting Scholar Program“).

Informativna sesija o programima razmjene u Sjedinjenim Američkim Državama, konkretno o Programu razmjene dodiplomskih studija i Fulbright studentskom programu, održat će se u utorak 16. novembra 2021. u 11:00 sati.

Sesija je namijenjena svim zainteresovanim studentima dodiplomskih, master ili doktorskih studija koji žele provesti semestar ili akademsku godinu u SAD-u uz stipendije Sate Departmenta.