Održana radionica University Peace Hubs na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu

Filozofski fakultet

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 8. jula 2019. godine održana je cjelodnevna radionica u okviru projekta University Peace Hubs: Peace- building Pedagogies in Higher Education (United Kingdom, Rwanda, Colombia, Bosnia and Herzegovina), a čiji je glavni cilj dokumentiranje dobrih metodičkih praksi iz oblasti mirovnog odgoja i obrazovanja koje se primjenjuju na visokoškolskim institucijama u navedenim zemljama.
Radionici su prisustvovali profesori sa sljedećih univerziteta: University of Rwanda (Kigali, Ruanda), Sussex University (Velika Britanija), University of Los Andes (Bogota, Kolombija), kao i nastavnici, saradnici i studenti nekoliko odsjeka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Odsjeka za anglistiku, Odsjeka za historiju i Odsjeka za pedagogiju.
Radionicu je otvorila i moderirala doc. dr. Larisa Kasumagić-Kafedžić, članica projektnog tima iz Bosne i Hercegovine, a sve prisutne pozdravio je i prodekan za naučnoistraživački rad, međunarodnu akademsku saradnju i izdavaštvo doc. dr. Amir Duranović.