Ekonomski fakultet nastavlja diskusiju o značaju inovacija i organizira Sarajevo Innovation Summit 2019

Ekonomski fakultet nastavlja diskusiju o značaju inovacija i organizira Sarajevo Innovation Summit 2019

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, kao jedini međunarodno akreditirani fakultet iz oblasti poslovnih studija, sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, nastavlja diskusiju o značaju inovacija i organizira Sarajevo Innovation Summit 2019.

Skup će se održati 10. oktobra 2019. godine u Vijećnici u Sarajevu sa početkom u 9:00 sati. Sarajevo Innovation Summit otvorit će dekanesa prof. dr. Jasmina Selimović, a prisutnima će se obratiti i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović, ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini Johanna Strömquist i idejni tvorac i direktorica Sarajevo Innovation Summita prof. dr. Amila Pilav-Velić.
 
Osnovna ideja Samita je okupljanje vodećih domaćih i stranih stručnjaka iz poslovnog i javnog sektora te akademske zajednice radi prezentacije dobrih praksi i razmjene znanja i iskustava. Cilj je ohrabrivanje i stimuliranje inovativnog rada i kreiranje adekvatnog okruženja. 

Ove godine podršku Sarajevo Innovation Summitu pružili su Švedska ambasada BiH, Švedski institut, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Grad Sarajevo, Institut za razvoj mladih KULT, kao i sponzori Privredna komora Kantona Sarajevo, Bosna Bank International d. d., UNDP Bosne i Hercegovine, Međunarodni aerodrom Sarajevo, Švedska trgovinska komora i SBF Start – up Challenge.

Više informacija i program možete pronaći na: http://www.efsa.unsa.ba/innovationsummit/bs/sarajevo-innovation-summit.

Sarajevo Innovation Summit