Film Faruka Lončarevića "Tako da ne ostane živa" u konkurenciji Trieste Film Festivala

1

Film van.prof. Faruka Lončarevića "Tako da ne ostane živa", selektiran je u glavni takmičarski program 23. Trieste Film Festivala. 
 
Festival će se održati online od 21. do 30. januara, a prikazat će 29 dugometražnih igranih, 19 dokumentarnih, 16 kratkih filmova, te 25 filmova u pratećim programima. 
 
Svjetska premijera filma "Tako da ne ostane živa", planirana je za 23. januar 2021. godine. Inače, van.prof. Faruk Lončarević na Akademiji scenskih umjetnosti predaje na predmetima: Elementi filma i razvoj filmske glume, Elemetni filma, Elementi filma i razvoj filmskih vrsta za producente.
 
Radnja filma smještena je u bosansku provinciju. Aida je prekinula vezu sa nasilnim Kerimom i želi napredovati u životu, ali veze su jače nego što misli i banalna svakodnevnica je vodi dublje u mrak. Film je inspirisan istinitim događajem. Glavne uloge u filmu tumače Aida Bukva i Dino Sarija, a u filmu glume i Enes Kozličić, Aleksandar Seksan, Faketa Salihbegović Avdagić, Mehmed Porča, Ivana Vojinović, Dženita Imamović Omerović, Mirela Lambić, Dina Mušanović, Admir Šehović, Nadine Mičić, Saša Krmpotić, Bakir Silajdžić. Režiju i scenarij za film potpisuje Faruk Lončarević, direktor fotografije je Alen Alilović, dizajn zvuka radio je Mirza Tahirović, montažeri filma su Redžinald Šimek i Faruk Lončarević, a film su producirali Faruk Lončarević i Rusmir Efendić.