Prva ihtiološka konferencija jugoistočne Evrope (SEEIC 2017)

SEEIC 2017
Datum događaja
27
Sep
Mjesto događaja
Hotel "Hollywood", Sarajevo

Institut za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju (INGEB) i Prirodno-matematički fakultet (PMF), pod pokroviteljstvom Univerziteta u Sarajevu, organiziraju Prvu ihtiološku konferenciju jugoistočne Evrope (SEEIC 2017), koja će biti održana od 27. do 29. septembra 2017. godine u hotelu „Hollywood“ u Sarajevu (Bosna i Hercegovina).
Otvaranje konferencije će biti upriličeno u srijedu 27. septembra 2017. godine sa početkom u 9:30 sati.

SEEIC odaje počast Prvom evropskom ihtiološkom kongresu održanom u Sarajevu 1973. godine, a konferencija će biti posvećena životu i djelu cijenjenog ihtiologa i stručnjaka prof. dr. Tonka Šoljana.
SEEIC 2017 pruža idealnu priliku za istraživače iz jugoistočne Evrope i one koji su zainteresirani za ihtiofaunu date regije da se susretnu i prezentiraju rezultate svojih istraživanja te razmijene ideje i prijedloge. Znanstvenici, studenti, menadžeri, predstavnici nadležnih vladinih institucija te drugi profesionalci iz oblasti ihtiologije i akvakulture pozvani su da sudjeluju u ovom događaju.

Na konferenciji će biti predstavljene usmene i poster-prezentacije koje se bave temama iz oblasti historije ihtiologije, taksonomije i sistematike, biodiverziteta i konzervacije, molekularne biologije te ribarstva i akvakulture. Naučni radovi s konferencije koji zadovolje recenziju bit će objavljeni u posebnim izdanjima časopisa Acta Adriatica (marinski ekosistemi) i The Croatian Journal of Fisheries (slatkovodni ekosistemi).

Sve relevantne informacije u vezi s konferencijom moguće je pronaći na web stranici https://www.seeic.eu/.