Promocija „Bosanskohercegovačkog lingvističkog atlasa I: Fonetika“

Promocija „Bosanskohercegovačkog lingvističkog atlasa I: Fonetika“
Datum događaja
18
Jan

Promocija fonetskog toma Bosanskohercegovačkog lingvističkog atlasa (BLA), autora Senahida Halilovića, Mehmeda Kardaša, Amele Ljevo-Ovčina i Emire Mešanović-Meša, bit će upriličena u utorak, 18. januara 2022. godine sa početkom u 11 sati u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Univerziteta u Sarajevu.

Riječ je o knjizi koja je plod petogodišnjeg napora više od trideset saradnika Slavističkog komiteta. Rad na projektu otpočeo je 2016. godine, a tehničku pomoć u realizaciji projekta pružili su Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine i Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu.

Izdavači Bosanskohercegovačkog lingvističkog atlasa I: Fonetika su Slavistički komitet (Sarajevo), Institut za jezik (UNSA) i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke (Mostar).

Atlas će promovirati prof. dr. Jožica Škofic (Institut za slovenski jezik Frana Ramovša, Slovenija), prof. dr. Gleb Petrovič Pilipenko (Institut slavjanovedenija RAN, Rusija), prof. dr. Helena Grochola-Szczepanek (Instytyt Języka Polskiego PAN, Poljska) i prof. dr. Josip Baotić (Univerzitet u Sarajevu).

Pristup promociji moguć je putem Zoom platforme za koju vam u nastavku dostavljamo pristupne detalje:

https://us02web.zoom.us/j/88552043851?pwd=ekl5WjVmMWpzRTloeEJPL2NKZnhKQT09

Meeting ID: 885 5204 3851

Passcode: 250244