12. Međunarodni simpozij “Nove tehnologije u sportu – NTS 2021. godine”

12. Međunarodni simpozij “Nove tehnologije u sportu – NTS 2021. godine”
Datum događaja
15
Dec

Poštovani,

srdačno Vas pozdravljamo i izražavamo poštovanje prema svima Vama. Nadamo se i želja nam je da Vas i Vaše porodice ovi pozdravi zatiču u dobrom zdravlju.

Globalni pandemijski ambijent je promijenio svijet, načine življenja i djelovanja čemu se svi prilagođavamo i živimo s mjerama prevencije i opreza. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu organizuje 12. Međunarodni simpozij "Nove tehnologije u sportu – NTS 2021. godine", koji će se održati na online način od 15. do 17. decembra 2021. godine.

Simpozij "NTS 2021." je naučno-stručna konferencija sa osnovnim ciljem razmjene ideja i naučnih saznanja iz oblasti sporta i obrazovanja. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu već dugi niz godina baštini tradiciju organizacije ovog događaja na koji smo kao kolektiv veoma ponosni. Želimo Vam pokazati našu otvorenost kreirajući ambijent za razmjenu ideja i iskustva, kako bismo zajedno unaprijedili nauku i praksu. Simpozij je usmjeren na nove tehnologije u oblasti sporta, tjelesnog odgoja, transformacionih procesa u sportu, te organizacije i upravljanja u sportu. Posebno je potreba i izazov sve navedene oblasti istraživati u vremenu pandemije kako bi se dali odgovori na pitanja i probleme koji su nas zadesili.

Putem digitalnih online platformi simpozij će okupiti istraživače, edukatore, sportske radnike, studente i sve zainteresovane koji će imati priliku razmjenjivati svoja znanja, iskustva i ideje.

Više informacija možete dobiti na našoj zvaničnoj web stranici: www.fasto.unsa.ba ili putem zvanične e-mail adrese simpozija: nts@fasto.unsa.ba

Lijepi pozdravi i dobrodošli!

Predsjednik simpozija

Prof. dr. Haris Alić