Razgovori o aktivnostima na projektu izgradnje i opremanja biblioteke Univerziteta u Sarajevu

Razgovori o aktivnostima na projektu izgradnje i opremanja biblioteke Univerziteta u Sarajevu

U sklopu redovne posjete projektima koje finansiraju u Bosni i Hercegovini, predstavnici Saudijskog fonda za razvoj su u četvrtak 5. decembra 2019. godine posjetili Univerzitet u Sarajevu. Delegaciju Fonda su činili gospodin Bandar Alharbi i gospodin Abdullah Alromeih. Uime Univerziteta u Sarajevu sastanku su prisustvovali rektor prof. dr. Rifat Škrijelj, prorektor za finansije prof. dr. Tarik Zaimović, prorektorica za kvalitet prof. dr. Maida Čohodar-Husić i projektni menadžer Jedinice za implementaciju projekta izgradnje i opremanja biblioteke UNSA prof. dr. Adnan Pašić sa saradnicima.
Sastanku su prisustvovali i direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo gospodin Mirza Hulusić sa saradnicom i predstavnici firmi odgovornih za izradu i reviziju izvedbenog projekta izgradnje i opremanja biblioteke Univerziteta u Sarajevu.
Tema sastanka je bio izvještaj o aktivnostima provedenim na projektu izgradnje i opremanja biblioteke UNSA, koji u punom iznosu finansira Saudijski fond za razvoj. 
Prof. dr. Adnan Pašić je prezentirao dosadašnje aktivnosti i plan rada do početka izgradnje objekta univerzitetske biblioteke u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.
Predstavnici Saudijskog fonda za razvoj su istaknuli bezrezervnu podršku Univerzitetu u Sarajevu u vezi sa svim aktivnostima u realizaciji izgradnje i opremanja biblioteke UNSA.