Sajam stipendija

13-ti sajam stipendija

13ss

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu po trinaesti (13) put organizira svoj tradicionalni, međunarodni i jedinstveni sajam stipendija u Bosni i Hercegovini. Sajam će se održati u srijedu, 25. oktobra 2023. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II). Trinaesti sajam stipendija organiziramo u saradnji sa Ministarstvom za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Ambasadom Republike Francuske, Campus France i Francuskim institutom.

Učesnici


Šta je to Sajam stipendija?

To je projekat Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu gdje se na jednom mjestu okupljaju različite domaće i međunarodne institucije (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i ostali) koje nude i predstavljaju različite oblike finansijske i druge vrste podrške (stipendije, jednokratnu finansijsku podršku, kredite, zajmove itd.) bh. građanima za studiranje i profesionalno usavršavanje u Bosni i Hercegovini i/ili inostranstvu. Sajam stipendija se održava od 2010. godine, a od 2017. godine postao je dio agende još jednog univerzitetskog događaja u cilju promocije internacionalizacije univerziteta, obogaćivanju postojećih i sklapanja novih partnerstava – Međunarodna sedmica obuke osoblja (Staff week).

Kome je Sajam stipendija namijenjen?

Iako organizovan od strane Univerziteta u Sarajevu, Sajam stipendija je namijenjen svima koji su zainteresovani za različite oblike podrške za kontinuirano profesionalno usavršavanje i cjeloživotno učenje (srednjoškolci, studenti dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija, zaposleni i ostale kategorije). 

Prethodni događaji: