Soft Skills Academy Sarajevo – besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina

Soft Skills Academy Sarajevo
Datum događaja
06
Mar

U ime udruženja studenata EESTEC, Lokalni komitet Sarajevo, mladi tim ljudi već 12 godina nastoji motivirati studente da rade na usavršavanju sebe, svojih vještina i dati im prava usmjerenja ka uspješnoj karijeri.

EESTEC (engl. Electrical Engineering STudents' European assoCiation) je evropsko udruženje studenata elektrotehnike. Tokom niza godina širom Evrope oformljeno je 54 komiteta, a komitet u Sarajevu je jedan od najrespektabilnijih. Želja za radom i promjenama u društvu je bila odskočna daska za kreiranje i organiziranje brojnih projekata i radionica čiji su kvalitet prepoznali kako sami studenti tako i šira javnost. Jedna od njih je i Soft Skills Academy.

Soft Skills Academy Sarajevo je besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina koja podstiče studente na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru. 

Ova radionica je izuzetno bitan događaj za studente, jer izlazi iz okvira postojećeg obrazovnog sistema u BiH, pružajući im ono što ne mogu naučiti na fakultetu.

Treninge drže certificirani EESTEC soft skills treneri. Optimalan broj treninga koji će biti održani je šest, od kojih jedan obično bude na engleskom jeziku. Po završetku radionice svi učesnici dobijaju certifikat i CV-suplement koji mogu priložiti prilikom apliciranja za posao. 

Ove godine u toku je organizacija osme edicije SSA radionice, koja će se održati od 6. do 8. marta 2020. godine.

Prijaviti se mogu studenti svih fakulteta u Sarajevu, a ukupno njih 40 koji se izdvoje sa svojom prijavom (motivacionim pismom) dobiti će priliku biti participant radionice!

Pozivamo sve zainteresirane studente da iskoriste ovu priliku i dostave svoju prijavu putem zvanične veb-stranice projekta: www.softskillsacademy.ba. Prijave su otvorene do 16. februara 2020. godine.

Budite u toku sa najaktuelnijim informacijama o ovom događaju u svakom trenutku putem društvenih mreža: Instagram, Facebook i LinkedIn.

Budite korak ispred!