Najavljujemo manifestaciju "Dani muzikologije i etnomuzikologije"

Najavljujemo manifestaciju "Dani muzikologije i etnomuzikologije"

Dvodnevna manifestacija Dani muzikologije i etnomuzikologije održat će se u utorak i srijedu, 11. i 12. 10. 2022. godine, u mostarskoj Galeriji kraljice Katarine u Mostaru.

Organizatori manifestacije su Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti, Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu i ICTM Nacionalni komitet u Bosni i Hercegovini.

Manifestacija će obuhvatiti više različitih programskih sadržaja – predavanja, promocija, te tematski okrugli stol posvećen kulturno-umjetničkom amaterizmu i ulozi etnomuzikologa u radu KUD-ova. Na manifestaciji će sudjelovati: akademkinja prof. dr. Jasmina Talam, prof. dr. Tamara Karača Beljak, prof. dr. Fatima Hadžić, prof. dr. Lana Šehović i fra Ante Marić. Moderator je dr. Goran Karanović. U okviru manifestacije bit će upriličen bogat umjetnički program na kojem će se predstaviti narodni muzičari Jure Miloš i Ivan Barać, folkorna skupina HKUD Rodoč, učenici Glazbene škole Ivana pl. Zajca i Muzičke škole I i II stupnja Mostar i Gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar.

Ulaz je slobodan.

Više informacija dostupno na http://www.fmon.gov.ba/Obavjest/Pregled/780

Adresa dogadjaja: Galerija kraljice Katarine u Mostaru