Javni poziv bibliotekama u BiH za učešće u obilježavanju "Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini 2022"

Javni poziv bibliotekama u BiH za učešće u obilježavanju "Nacionalnog dana svjesnosti o biblitekama u Bosni i Hercegovini 2022"

JAVNI POZIV BIBLIOTEKAMA U BOSNI I HERCEGOVINI ZA UČEŠĆE U OBILJEŽAVANJU NACIONALNOG DANA SVJESNOSTI O BIBLIOTEKAMA

U BOSNI I HERCEGOVINI 2022

 

 

Obilježavanje Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini 2022 na Univerzitetu u Sarajevu se realizira kao nastavak aktivnosti iz projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) - „Library Network Support Services (LNSS):  Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services “ (Umrežena biblioteka – službe podrške: Modernizacija biblioteka u zemljama Zapadnog Balkana kroz razvoj osoblja i reformu bibliotečkih usluga) .

 

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini 2022 pod motom Jedino što zaista morate znati je gdje se nalazi biblioteka (Albert Einstein) je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke (nacionalna, visokoškolske, školske, javne i specijalne) - partneri iz Bosne i Hercegovine će 28. oktobra 2022. godine učestvovatiu promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.). Projektom je planirana snažna promocija biblioteka, njihovih bibliotečkih usluga i uopće, informacijskih i bibliotečkih nauka, te smatramo da je vaše učešće od izuzetne važnosti za realizaciju ovih aktivnosti.

Pomenute aktivnosti će se paralelno odvijati i u Mostaru, te Bihaću, gdje su partneri u realizaciji LNSS projekta, Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać, te Sveučilište u Mostaru.

 

Ukoliko želite postati biblioteka-partner u obilježavanju Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini 2022. možete se registrirati na linku  https://forms.gle/2rJfo7Esu8wxzq5N7.

 

Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-maila: nadina.grebovic-lendo@ff.unsa.ba i zapratite nas Facebook mreži.

 

Krajnji rok za registraciju je 20. 10. 2022. godine.

 

1