Institut za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju UNSA učestvovao na renomiranom međunarodnom sajmu inovacija

Institut za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju UNSA učestvovao na renomiranom međunarodnom sajmu inovacija

Od 27. do 29. novembra 2020. godine Institut za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju (INGEB) je u ime Univerziteta u Sarajevu učestvovao na renomiranom međunarodnom sajmu inovacija u organizaciji i po pozivu Platforme za saradnju univerzitetskih centara i industrije iz Turske (USIMP). 

USIMP je organizacija koja okuplja preko 100 lokalnih i internacionalnih ustanova (univerziteta, ureda za transfer tehnologija, industrijskih i trgovinskih komora, te nevladinih organizacija s ciljem uspostavljanja, institucionalizacije i unapređenja kvaliteta i uspješnosti translacije znanja i tehnologija u akademskom sektoru u dobrobit šire društvene zajednice).

Naučni savjetnici INGEB-a prof. dr. Kasim Bajrović i prof. dr. Lejla Pojskić prezentirali su naše inovacijske potencijale izlaganjem o temi Inovacijski potencijal biotehničkog i biomedicinskog istraživanja na Univerzitetu u Sarajevu. Prezentacija inovacijskih potencijala INGEB-a i Centra za istraživanje i razvoj Univerziteta u Sarajevu važan su iskorak u povećanju vidljivosti i institucionalizacije vrijednih inovacijskih potencijala UNSA za razvoj bh. privrede i društva. 

1