Rektorska konferencija/zbor BiH posvećena nastavi i brojnim inicijativama

Rektorska konferencija/zbor BiH posvećen nastavi i brojnim inicijativama

Rektorska konferencija/zbor BiH održala je 23. novembra online sastanak pod predsjedavanjem rektora Univerziteta u Zenici prof. dr. Jusufa Durakovića. Rektorima javnih univerziteta/sveučilišta prezentirana je informacija o napretku u pristupanju Bosne i Hercegovine u članstvu CESSDA-ERIC i ESS-ERIC na inicijativu CREDI centra.

Rektori univerziteta/sveučilišta prihvatili su informaciju o provedbi nastave u zimskom semestru na javnim visokoškolskim institucijama. Nastava na svim univerzitetima/sveučilištima provodi se u kombiniranom modelu i teče u skladu s epidemiološkim uvjetima.

Rektorska konferencija/zbor BiH usvojila je prijedlog odluke za pokretanje postupka dodjele priznanja Rektorske konferencija/zbora BiH za 2021.

U okviru dana Sveučilišta u Mostaru 9. decembra 2021. u Mostaru će se održati zajednička rektorska konferencija Rektorske konferencije/zbora Bosne i Hercegovine i Rektorskog zbora Republike Hrvatske. Razmatrat će se svi oblici saradnje između javnih univerziteta/sveučilišta i razmijenit će se razna iskustva u svrhu jačanja međusobne saradnje i pomoći.

Na sjednici je razmatrana Implementacija Prioriteta za razvoj visokog obrazovanja u BiH, poziv Američke vlade za Fullbright Visiting Scholar program i druga pitanja.

Izvor: Sveučilište u Mostaru

Rektorska konferencija/zbor BiH posvećena nastavi i brojnim inicijativama