NUBBiH dobitnica CENL-ovog granta „COVID- 19“

1

Izvršni odbor CENL-a (The Conference of European National Librarian), u posljednjem kvartalu 2020. godine, objavio je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za raspodjelu novog Covid- 19 fonda. Na on-line godišnjoj konferenciji CENL-a, održanoj 19. oktobra, odlučeno je da se za četiri članice odobre sredstva za navedenu aktivnost (Nacionalna biblioteka Latvije, Nacionalna biblioteka Republike Moldavije, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH). Cilj fonda bio je odgovoriti i osigurati finansijska sredstva kako bi se članicama CENL-a pomoglo u neposrednoj borbi protiv izazova povezanih s Covid- 19.

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine grant je dobila za realizaciju projekta „Corona free corner in NULB&H“.

Projekat je uključivao uspostavljanje „kutka bez korone“ u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, s ciljem aktivnog učešća u društvenim procesima i promjenama izazvanim globalnom pandemijom.

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine zahvaljuje se CENL-u za podršku radu ove institucije.

Više na: https://www.cenl.org/nulbh-covid-19-support-fund-project/