Konferencija iz oblasti forenzičnog računovodstva "Trendovi i izazovi u borbi protiv prevara i privrednog kriminala"

Konferencija iz oblasti forenzičnog računovodstva "Trendovi i izazovi u borbi protiv prevara i privrednog kriminala"

Centar za fornezično računovodstvo Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu organizuje prvu konferenciju iz oblasti forenzičnog računovodstva, pod nazivom "Trendovi i izazovi u borbi protiv prevara i privrednog kriminala". Konferencija će biti održana na dan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, 14.10.2021. godine.

Cilj konferencije je okupiti najeminentnije stručnjake (istraživače i praktičare) iz regije i svijeta koji će kroz multidisciplinaran pristup prezentirati najnovija saznanja u oblasti borbe protiv prevara i privrednog kriminala.  

Radovi iz oblasti finansija, računovodstva i revizije, ali i prava, kriminologije, sociologije i psihologije koji direktno ili indirektno doprinose borbi protiv prevara i privrednog kriminala u društvima dobrodošli su za objavljivanje.

Konferencija je namjenjena predstavnicima akademske zajednice, zakonodavne i izvršne vlasti, te regulatornih tijela; praktičarima iz oblasti finansija, računovodstva i revizije; kao i svi oni koji direktno ili indirektno imaju dodira sa prevarama i privrednim kriminalom u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Više informacija se nalazi na web stranici Konferencije - LINK.