Filmovi studenata Akademije scenskih umjetnosti UNSA na Zagreb Film Festivalu

Filmovi studenata Akademije scenskih umjetnosti UNSA na Zagreb Film Festivalu

Od 2016. godine Zagreb Film Festival u saradnji sa Udruženjem filmskih radnika BiH i Sarajevo Film Festivalom održava prezentaciju kratkih bosanskohercegovačkih filmova u okviru programa SARAJEVO FILM FESTIVAL: IZBOR KRATKIH FILMOVA. Ove godine program će prikazati šest studentskih filmova s Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu i Akademije umjetnosti u Banjoj Luci. Sa Akademije scenskih umjetnosti bit će prikazani filmovi:

BJELKO

Almir Zoletić, Bosna i Hercegovina, 2021, 27 min.

ZAŠTO NE ZAPLEŠETE?

Isidora Ratković, Bosna i Hercegovina, 2021, 23 min.

OMNIBUS: IZOLACIJA

Kristina Jeličanin, Mia Avdagić, Ivo Kaunitz, Dženan Esko, Hana Babić, Laura Brunner, Bosna i Hercegovina, 2021, 29 min.

Na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu u okviru glavnog programa bit će prikazan i film DESET U POLA Danisa Tanović, u kojem su jedne od glavnih uloga ostvarili asistentica na predmetu gluma Helena Vuković i student ASU Kerim Čutuna.

U industrijskom dijelu festivala, na radionici PRVI SCENARIJ, učestvuje i MA student Odsjeka za dramaturgiju Dario Bevanda sa scenarijem za igrani film BIJEL KAO SNIJEG. A u sekciji Industrija Mladost! ASU predstavljaju studentica Odsjeka za dramaturgiju Ismira Mašić i studentica Odsjeka za produkciju i menadžment u oblasti scenskih umjetnosti Adna Rizvan sa scenarijem za kratki igrani film MRTVI ČVOR.