Mašinski fakultet

Konkurs za upis studenata na treći ciklus studija – doktorski studij u akademskoj 2023/2024 godini | Studijski program Industrijsko inžinjerstvo i menadžment

Mašinski fakultet

UNIVERZITET U SARAJEVU

MAŠINSKI FAKULTET

 

Na osnovu člana 106. Zakona o visokom obrazovanju („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 36/22), člana 21. stav (1) Pravila studiranja za treći ciklus studija na Univerzitetu u Sarajevu, člana 129. Statuta Univerziteta u Sarajevu, Odluke Senata Univerziteta u Sarajevu o saglasnosti na nastavne planove i programe trećeg (III) ciklusa studija – doktorski studij, Odluke Vijeća Univerziteta u Sarajevu-Mašinski fakultet i Odluke Senata Univerziteta o saglasnosti za raspisivanje javnog konkursa, broj: 01-9-16/23 od 27.04.2023. godine, Univerzitet u Sarajevu – Mašinski fakultet, objavljuje

 

 

K O N K U R S

za upis studenata na treći ciklus studija – doktorski studij

u akademskoj 2023/2024 godini

 

 

I

Univerzitet u Sarajevu – Mašinski fakultet organizuje upis studenata na treći ciklus – doktorski studij – studijski program Industrijsko inžinjerstvo i menadžment.

 

Doktorski studij omogućuje sticanje akademske titule i naučnog zvanja doktora tehničkih nauka / znanosti iz oblasti mašinstva.

 

Treći ciklus studija traje tri godine i vrednuje se sa 180 (E)CTS studijskih bodova – kredita, a realizira se kroz nastavu, naučno-istraživački rad, izradu i odbranu doktorske disertacije.