XI. Kongres nastavnika njemačkog jezika

Datum događaja
17
Okt

Poštovani,

Udruženje nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine organizuje XI. kongres nastavnika njemačkog jezika pod motom „Digitalno učenje“, koji će se održati 17. oktobra 2020. godine u online okruženju.

Kongres je namijenjen studentima završnih godina, nastavnicima i profesorima njemačkog jezika u osnovnim i srednjim školama te stručnim saradnicima, savjetnicima i mentorima za njemački jezik. Prisutnima će biti ponuđena online predavanja, radionice i prezentacije, kroz koje će se moći usavršiti i informisati te razmijeniti iskustva o aktuelnostima na području metodike nastave njemačkog jezika. Plenarni predavač na ovom godišnjem kongresu bit će profesor Thomas Strasser, vodeći stručnjak iz oblasti didaktike stranog jezika, oblasti digitalizacije učenja i podučavanja, univerzitetski profesor sa Univerziteta u Beču.

Partneri ovogodišnjeg kongresa su Internacionalno udruženje nastavnika njemačkog jezika (IDV), Goethe Institut Bosne i Hercegovine, Austrijski institut, Ambasada SR Njemačke, Ambasada Republike Austrije, Austrijski kulturni forum Sarajevo, Njemačka akademska služba za razmjenu studenata i mladih znanstvenika (DAAD), Konrad-Adenauer-Stiftung, Izdavačka kuća Buybook, Izdavačka kuća Hueber, Deutsche Welle (DW), Austrijska jezička diploma (ÖSD), Austrijsko predstavništvo za međunarodnu razmjenu (OeAD), Centrali ured za školstvo u inostranstvu (ZfA) i Univerzitet u Tuzli.

Prijave za učestvovanje su otvorene do 13. oktobra 2020. godine, a prijavni obrazac se nalazi na internetskoj stranici Udruženja www.bhdlv.ba kao i na društvenim mrežama Udruženja.

Svečanom otvorenju kongresa kao i plenarnom predavanju možete pristupiti besplatno preko linka koji će biti objavljen u petak, 16.10.2020. godine na internetskoj stranici i društvenim mrežama udruženja.

S poštovanjem,

Lara Hedžić

Potpredsjednica Udruženja

 

Prilozi:

Tekst Poziva

Program

Plakat