Online info sesija: Erasmus+ program – Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju

Online info sesija: Erasmus+ program – Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju
Datum događaja
30
Nov

Izvršna agencija Evropske komisije za obrazovanje, audiovizuelne djelatnosti i kulturu (engl. Education, Audiovisual and Culture Executive Agency – EACEA) organizira Infodan o Izgradnji kapaciteta u visokom obrazovanju, fokusirajući se na novosti i pripremu konkurentnih projektnih prijedloga.

Akcija Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju (engl. Capacity Building in Higher Education - CBHE) podržava projekte međunarodne saradnje zasnovane na multilateralnim partnerstvima između organizacija aktivnih u oblasti visokog obrazovanja. Podržava relevantnost, kvalitetu, modernizaciju i sposobnost visokog obrazovanja u trećim zemljama koje nisu povezane s programom Erasmus + u cilju poboljšanja društveno-ekonomskog oporavka, rasta i prosperiteta i reagovanja na trenutne trendove (ekonomsku globalizaciju), ali i rastuće društvene, ekonomske i ekološke nejednakosti.

Infodan će se održati 30. novembra 2023. godine u online formatu, isključivo na engleskom jeziku. Događaj počinje u 10:00 sati CET, a registrovati se možete na linku.

Više informacija o Erasmus + programu i načinu apliciranja možete pronaći ovdje.