Izložba „Exhibition+”

Izložba
Datum događaja
16
Okt
Mjesto događaja
Akademija likovnih umjetnosti, Obala Maka Dizdara 3, Sarajevo

S velikim zadovoljstvom vas pozivamo na izložbu „Exhibition+” – priča o Erasmus+ kroz fotografiju, koja će biti održana u srijedu 16. oktobra 2019. godine s početkom u 19:00 sati na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu (Obala Maka Dizdara 3). 

Kao što naslov kaže, riječ je o izložbi fotografija studenata i osoblja iz BiH koji su učestvovali u Erasmus+ razmjeni. Posjetioci izložbe će kroz fotografiju i kraće objašnjenje moći steći uvid u njihovo iskustvo i doživljaj cjelokupne mobilnosti, te možda biti i motivirani da se prijave na buduće Erasmus+ pozive za razmjenu. 

„Exhibition+“ je osmislio mr. sc. Adnan Rahimić iz Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, uz podršku prof. dr. Aleksandre Nikolić, prorektorice za međunarodnu saradnju, i dr. Jasne Bošnjović, rukovoditeljice Službe za međunarodnu saradnju. Ova ideja je pretvorena u projekat koji je Univerzitet u Sarajevu prijavio na WBAA grant (Western Balkan Alumni Association) i uspješno dobio grant kojim je omogućena izrada fotografija. Želimo zahvaliti na iskazanoj otvorenosti i podršci studenata i osoblja univerziteta iz Bosne i Hercegovine koji su nam poslali svoje najljepše fotografije koje će biti prikazane na ovoj izložbi. 

„Exhibition+“ će biti dio agende „Međunarodne sedmice obuke osoblja“ (staff week) koja se održava od 14. do 18. oktobra 2019. godine na Univerzitetu u Sarajevu. 

Izložba