Info sesija – mali grantovi u okviru USAID-ovog projekta „PRO-Budućnost“

Datum događaja
28
Okt
Mjesto događaja
Centar za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu, Zmaja od Bosne 8, Kampus UNSA

Koji je cilj, kome su namijenjeni i pod kojim kriterijima se dodjeljuju mali grantovi u okviru projekta „PRO-Budućnost“, možete saznati na info sesiji 28. 10. 2019. od 12 do 14 sati u prostorijama Centra za interdisciplinarne studije (Kampus Univerziteta, Zmaja od Bosne br. 8), koju organiziramo u saradnji sa Uredom za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu. 

Za učešće u info sesiji potrebno je da popunite online obrazac koji možete pronaći na linku: https://forms.gle/XkJc28FzT6n25avx9.

Broj učesnika je ograničen i nakon popunjavanja svih mjesta prijave će biti zatvorene i učesnici obaviješteni.

Mladi, neformalne grupe, udruženja žrtava rata, nevladine organizacije usmjerene ka promoviranju međureligijskog dijaloga te općine i gradovi u kojima se provodi projekat „PRO-Budućnost“ od 10. 10. 2019. godine moći će predložiti svoje ideje i projekte izgradnje mira i jačanja povjerenja. 

Projekat „PRO-Budućnost“ u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za spomenute grupe kako bi doprinijele procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovarale za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezivale lokalne zajednice. Ove godine se od aplikanata očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa „Platformom za mir“ koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta „PRO-Budućnost“ u više od 70 lokalnih zajednica u BiH. 

„Platformu za mir“ zajednički su stvarali gradonačelnici, načelnici, vjerski službenici, žrtve rata, predstavnici nevladinog sektora (NVO), mladi, radnici u obrazovanju, kulturi i sportu te ostali predstavnici relevantnih društvenih sfera. „Platforma za mir“ šalje jasnu i snažnu poruku da narodi i građani u BiH žele dugoročan i stabilan mir, kako bi mogli izgraditi bolje društvo te da se rat, ratna stradanja i sukobi nikome i nikada više na ovim prostorima neće dogoditi, što je na terenu već vidljivo kroz brojne aktivnosti. 

Javni poziv za dodjelu malih grantova je objavljen 10. oktobra 2019. godine na veb-stranici www.probuducnost.ba, na Facebook-stranici „PRO-Budućnost“ i veb-stranicama projektnih partnera. 

USAID-ov projekat „PRO-Budućnost“ provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka (hCa).