6. simpozij ICTM studijske grupe Multipar Music

6. simpozij ICTM studijske grupe Multipar Music
Datum događaja
23
Sep
Mjesto događaja
Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu

Institut za muzikologiju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i International Council for Traditional Music (ICTM) – Nacionalni komitet za Bosnu i Hercegovinu organiziraju 6. simpozij ICTM studijske grupe Multipart Music. Simpozij će se održati od 23. do 27. 9. 2019. godine u prostorijama Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. 

Programski odbor u sastavu: Ardian Ahmedaja (Austrija), Ignazio Macchiarella (Italija), Žanna Pärtlas (Estonija) i Jasmina Talam (Bosna i Hercegovina), odabrao je radove 30 stručnjaka iz oblasti etnomuzikologije i muzikologije iz 14 zemalja koji će biti predstavljeni na simpoziju.

U okviru simpozija će se organizirati i dva koncerta. Prvi koncert, koji ujedno predstavlja i početak koncertne sezone Muzičke akademije za akademsku 2019/2020. godinu, održat će se 23. 9. 2019. godine u sali Srednje muzičke škole (Josipa Stadlera 1/II) s početkom u 19:00 sati. Na koncertu će se predstaviti studenti Muzičke akademije.

Vokalno-instrumentalni ansambl Etnoakademik će održati koncert 26. 9. 2019. godine s početkom u 19:00 sati u sali Muzičke akademije (Avdage Šahinagića br. 14). Ansambl Etnoakademik njeguje i prezentira vokalnu, instrumentalnu i vokalno-instrumentalnu muzičku tradiciju, svjetovnog i duhovnog sadržaja, seosku i gradsku praksu svih triju konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine, kao i manjinskih etničkih skupina. Gosti koncerta će biti folklorni ansambl Saveza bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj, koji na svom repertoaru ima koreografirane folklorne plesove iz Bosne i Hercegovine. Ovaj folklorni ansambl će se prvi put predstaviti bosanskohercegovačkoj javnosti.

Ulaz na koncerte je besplatan.
 

ICTM Multipart Music 2019_programme and abstracts