Erasmus+ mobilnost UNIADRION konzorcij italijanskih univerziteta, Italija

Rok

Više informacija o inostranoj instituciji

U pitanju je konzorcij italijanskih univerziteta UNADRION čiji je glavni koordinator Univerzitet Delle Marche u Ankoni. Ispod su navedeni italijanski univerziteti na koje se možete prijaviti za mobilnost i za koja studijska polja (pogledati napomene)
Italijanski univerziteti koji su otvoreni za razmjenu:
1. Univerzitet Delle Marche u Ankoni
2. Univerzitet u Camerinu
3. Univerzitet u Ferrari
4. Univerzitet u Udineu
5. Univerzitet u Teramu
6. Univerzitet Carlo Bo u Urbineu
7. Univerzitet u Milanu Bicocca
8. Univerzitet u Messini
Link i kontakti za više informacija sa inostrane institucije: https://www.uniadrionitaly.it/contatti/ (vodite računa da su na linku navedeni i drugi italijanski univerziteti koji nisu dostupni za razmjenu)


Prijava

Period boravka: ljetni semestar 2022/2023
Ko se može prijaviti i broj mjesta: Studenti (0), Nastavno osoblje (*vidjeti napomene), Nenastavno osoblje (0)
Vrsta mobilnosti: Teaching
Rok za prijavu: 20.03.2023 (objavljeno 07.03.2023.)
Prijavljujete se tako što trebate poslati tražene dokumente (ispod) na email erasmus@unsa.ba do naznačenog roka.


Dokumenti koje trebate dostaviti:

Student
Nominacijsko pismo
Pozivno pismo (može i email) od strane profesora/ice koji će vam biti domaćin za teaching mobility - prilikom kontakta obavezno navesti i email: uniadrion.italy@sm.univpm.it i naglasiti da se radi o prijavi na konkurs koji je raspisala UNSA
CV

Kako preuzeti i pripremiti tražene dokumente: https://international.unsa.ba/koji-su-potrebni-dokumenti-za-prijavu-na-mobilnost/


Napomena

  • U ovoj fazi prijave na konkurs dostavljate samo tražene dokumente u konkursu. Ostale dokumente (npr. ugovori o predavanju, itd) ćete dostaviti nakon nominacije ukoliko vas obavijesti inostrana institucija.
  • Broj dostupnih mobilnosti se odnosi na partnerske institucije iz cijele BiH, ne samo za UNSA.
  • Prilikom kontakta italijanskih univerziteta za dobijanje pisma ili emaila o pred-prihvatanju mobilnosti obavezno navesti i email: uniadrion.italy@sm.univpm.it i naglasiti da se radi o prijavi na konkurs koji je raspisala UNSA.
  • Prednost pri selekciji se daje kandidatima koji se prvi put prijavljuju ili imaju manji broj mobilnosti ili koji dolaze sa članica Univerziteta u Sarajevu koji imaju manje mobilnosti.
  • Više puta se znalo desiti da email od inostrane institucije završi u spam/junk folderu vašeg emaila. Redovno provjeravajte sve foldere u inboxu.
  • Nepotpune prijave ili netačno ispunjene dokumente (bez potpisa odgovornih osoba) nećemo prihvatiti.