BEST OF SOUTH-EAST program stipendiranja za 2020/2021

Rok

U okviru programa Best of South-East stipendiranja zemalja Jugo-istočne Evrope, studentima ili alumnijima ekonomije, biznisa ili prava na akreditiranim univerzitetima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji bit će data mogućnost studiranja na Univerzitetu u Gracu jednu godinu.

Program je usredotočen na jedno-godišnje praktično iskustvo na Steiermärkische Sparkasse u kombinaciji sa predavanjima na Univerzitetu u Gracu, dok program stažiranja stavlja fokus na studije na Univerzitetu u Gracu tokom akademske godine u kombinaciji s praktičnim iskustvom na Steiermärkische Sparkasse u ljeto nakon akademske godine.

Cilj programa je pružiti studentima međunarodne mogućnosti daljnjeg obrazovanja, radno iskustvo i odskočnu dasku za njihov profesionalni život. Kandidati izabrani za program upisat će se na Univerzitet u Gracu kao studenti koji razmjenjuju u trajanju od jedne godine.

U slučaju da ste zainteresirani za program, pogledajte web stranicu programa da biste vidjeli ispunjavate li uslove za prijavu. Zahtjevi i postupak prijave: http://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/bestofsoutheast/. Ako ispunjavate uslove, pošaljite odgovarajuće informacije da biste primili kod prijave!

Dodatne informacije: mag. Christa Grassauer (Büro für Internationale Beziehungen, Universität Graz), Tel. 0316 / 380-1254, incoming.exchange@uni-graz.at

Rok za prijavu: 05.12.2019., 13:00 CET (rok za primanje kompletne prijave skeniran putem e-maila)