Obavještenje o objavljenom Pozivu za dostavu nominacija za UNESCO-L'Oreal nagradu za žene u nauci za 2021. godinu

UNESCO-L'Oreal nagrada za žene u nauci za 2021. godinu

Ovim putem vas želimo informisati da je objavljen Poziv za dostavu nominacija za UNESCO-L'Oreal nagradu za žene u nauci za 2021. godinu

U okviru saradnje "Za žene u nauci" izrneđu UNESCO-a i L'Oreal Fondacije, otvoren je poziv za dostavu nominacija za istaknute naučnice iz cijelog svijeta za 2021.godinu. U okviru ove saradnje bit će dodijeljeno 5 nagrada u vrijednosti od 100,000 € naučnicama za njihov doprinos istraživanju u oblasti fizike, matematike i kompjuterskih nauka.

Kandidate za nagradu mogu nominovati isključivo renomirani naučnici (rektori ili šefovi naučnih ustanova, članovi akademije nauka, redovni profesori, bivši dobitnici nagrade za žene u nauci, nosioci zvanja doktora nauka iz oblasti prirodnih nauka). Nominacije se dostavljaju isključivo putem web platforrne: https://www.forwomeninscience.com najkasnije do 31. 5. 2020. godine.

Više informacija o nagradi možete naći na https://en.unesco.org/news/call-nominations-2021-loreal-unesco-women-science-international-awards, dok se više informacija o načinu nominacije nalazi u dokumentu u prilogu.