Okrugli sto: Prevencija rizika u urbanim sredinama

Okrugli sto: Prevencija rizika u urbanim sredinama
Datum događaja
08
Nov
Mjesto događaja
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Kampus Univerziteta u Sarajevu, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo

Opasnosti potencijalnog urbanog života na fizičku geografiju grada podrazumijevaju veličinu i položaj, ali mogu uključivati i niz događaja kao što su uragani, poplave, oluje, zemljotresi, snijeg, vatrene oluje, klizišta, slijeganje tla. Jedan od posebnih problema urbanih sredina, a koji utječe na živote i svakodnevnicu i ozbiljno narušava kvalitet života, jeste i kriminalitet. Veliki broj socijalnih problema i konflikata u urbanim sredinama posljedica je dehumanizacije pojedinih dijelova grada, degradacije stambenih zona. Prostori u zajednici, i oni javni i oni privatni, trebaju biti osmišljeni i dizajnirani tako da se ljudi u njima osjećaju sigurno, da ih žele koristiti i da žele u njima boraviti. 

Okrugli sto o temo „Prevencija rizika u urbanim sredinama“ ima za cilj da učesnicima omogući multidisciplinarni pristup problematici sigurnosti urbanih sredina. 

Okrugli sto će biti održan 8. novembra 2018. godine na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu (Kampus Univerziteta u Sarajevu, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo) sa početkom u 9:00 sati.

PRIJAVNI OBRAZAC
 

 

Dodatak