Potpisan Memorandum o saradnji Općine Centar i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja

Potpisan Memorandum o saradnji Općine Centar i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja

U Općini Centar su u srijedu 5. decembra 2018. godine općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Haris Alić potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji centralne sarajevske općine i ove visokoškolske ustanove.

Memorandumom je definirano da Općina Centar i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja imaju zajednički interes i želju za uspostavljanje naučnoistraživačke i drugih oblika komplementarne saradnje u zajedničkim projektima od općeg društvenog značaja, različitim oblicima edukacije i drugo.
 
Načelnik Ajnadžić i dekan Alić su prilikom potpisivanja Memoranduma iskazali uvjerenje da će dobra saradnja i zajednički projekti Općine Centar kao lokalne zajednice i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja uveliko biti na dobrobit društvene zajednice, a naročito kada su u pitanju mlade generacije.
 
Jedan od projekata koji će zajednički realizirati Općina i ovaj fakultet je „365 sport plus“ koji za cilj ima omogućiti mladima besplatno bavljenje sportom tokom cijele kalendarske godine. Podsjećamo, realizacija ovog projekta započela je u januaru tekuće godine, a s obzirom na to da je projekat ispunio očekivanja, njegova realizacija nastavlja se i u narednoj godini, i to već od početka januara 2019. godine.
 
U okviru realizacije projekta učenicima osnovnih škola sa područja općine Centar na raspolaganju su nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet, te univerzalne škole sporta i borilačkih vještina.
 
Potpisivanju Memoranduma prisustvovala je i pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić.

Izvor: Centar.ba