Okrugli sto „Sigurnost na EYOF 2019“

Okrugli sto „Sigurnost na EYOF 2019“
Datum događaja
24
Apr
Mjesto događaja
Hotel „HILLS“

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu u partnerstvu sa „EYOF 2019“ u utorak 24. aprila 2018. godine organizira okrugli sto o temi „Sigurnost na EYOF 2019“.
Imajući u vidu značaj održavanja predstojeće manifestacije EYOF 2019 (European Youth Olympic Festival), te naročito uzimajući u obzir sigurnosne aspekte pripreme i realizacije ovog velikog sportskog događaja, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu organizira ovaj naučno-stručni skup. Upravo temom ovog okruglog stola otvara se akademska i stručna diskusija: Jesmo li i u kojem obliku spremni odgovoriti eventualnom izazovu; imamo li odgovore, imamo li plan? 
Namjera je ukazati na važnost pravovremenog planiranja odgovora na sve sigurnosne izazove koje nosi organizacija EYOF-a 2019, ukazati na značaj izrade planova sigurnosti tokom realizacije EYOF-a 2019 i na važnost zaštite kritične infrastrukture (borilišta i ostali objekti), te posebno utvrditi kritična sigurnosna pitanja i ukazati na važnost utvrđivanja nadležnosti i odgovornosti sigurnosnih agencija.
U vezi sa otvorenim pitanjima na okruglom stolu svoja iskustva i stavove, kao i već poduzete aktivnosti sa učesnicima će podijeliti predstavnici agencija za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini, predstavnici organizatora, a svakako i naučni djelatnici Univerziteta u Sarajevu.