Popratne aktivnosti na JobFAIR-u su prava prilika da se istaknete

JobFAIR

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije „JobFAIR ‘17 – Iskoristi svoju šansu!” organizira se po deveti put. Ove godine će se održati 6. i 7. novembra u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Osim što je sajamskog karaktera, JobFAIR pruža i mnoge druge mogućnosti u vidu popratnih aktivnosti, kao što su prezentacije predstavnika kompanija, CV-radionica, Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD).

Open Space Technology je interaktivna radionica studenata sa predstavnicima kompanija u kojoj oni zajednički učestvuju u rješavanju problema s kojima se kompanije svakodnevno susreću. Ovom prilikom kompanije imaju mogućnost da prikažu način rada svoje kompanije, tematike kojima se bave te tehnologije koje koriste za ostvarenje svojih ciljeva. S druge strane, studenti imaju mogućnost da izraze svoje kritičko mišljenje, daju ideju za rješavanje nekog problema te samim tim budu primijećeni od predstavnika kompanija.

Za učešće u Open Space Technology radionici možete se prijaviti ovdje.

Učesnici ove popratne aktivnosti će imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima sljedećih kompanija: Authority Partners, Infobip, Mistral i Zira.

Teme o kojima će se diskutirati na ovogodišnjoj OST-radionici su:

  • „Chatbots are changing the entire World of Tech”
  • „Development cycle”
  • „VR with Leap Motion Controller” by Azmir Terzini, Senior Developer at Mistral
  • „Evolucija telekomunikacijskih usluga i novi koncepti OSS/BSS sistema” by Adis Alibabić i Selma Tabaković

Career Speed Dating su brzi intervjui koje prijavljeni učesnici imaju sa predstavnicima kompanija. Svega pet minuta je dovoljno za ostavljanje prvog (i, po nekima, najbitnijeg) utiska. Da li će to biti „posao na prvi pogled”, ovisi o vama. Career Speed Dating je idealna prilika da vidite koje su vaše jače strane u ovakvim oblicima komunikacije, a koje vještine još trebate poboljšati.

Za učestvovanje u Career Speed Dating radionici prijavite se ovdje.
Kompanije učesnice ove popratne aktivnosti su: Cosylab, Infobip, Mistral i Zira.

Još jedna popratna aktivnost koju vam JobFAIR nudi je i CV-radionica koju organiziramo u saradnji sa Asocijacijom za razvoj karijere (ARK). Vaš CV predstavlja prvi kontakt koji ostvarujete sa potencijalnim poslodavcem. U svrhu što boljeg predstavljanja sebe i svojih poslovnih sposobnosti na CV-radionicu se možete prijaviti ovdje.

Predstavnici kompanija će držati i prezentacije, pri čemu će imati priliku svoj rad predstaviti potencijalnim uposlenicima, poslovnim partnerima ili klijentima.

Više o JobFAIR-u možete pronaći na zvaničnoj stranici: www.jobfair.ba, gdje možete ostaviti i svoj CV. Također nas možete pratiti i na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima.