Istraživanje i saradnja

Sedmica obuke osoblja

Riječ je o petodnevnom događaju koji uključuje seminare, radionice, prezentacije te aktivno učešće domaćih eksperata ali i međunarodnih partnera, zatim društvene i kulturne aktivnosti te degustacije naših domaćih proizvoda kroz osmišljen program s fokusom na procese internacionalizacije univerziteta.

Ovo je prilika za predstavljanje i umrežavanje partnera, akademika, studenata i službenika ureda za međunarodnu saradnju.

Udružili smo snage sa našim partnerskim Univerzitetom “Džemal Bijedić” u Mostaru (Mostar), tako da ćete imati priliku posjetiti ovaj prekrasan južni grad – i kulturno i profesionalno: posjetit ćete ovaj grad, univerzitet, predstaviti svoju instituciju i uživati u ponudi ovog prelijepog dijela Bosne i Hercegovine.

Staff week je proizašao kao aktivnost Erasmus+ projekta s ciljem upoznavanja i uvezivanja osoblja koje aktivno učestvuje u implementacije dolazne i odlazne mobilnosti, te međunarodnih projekata u zajedničkim sesijama gdje se iznose prednosti i nedostaci i pokušavaju riješiti eventualni problemi.

Služba za međunarodnu saradnju je u ovu aktivnost ušla od 2017. godine kao “pilot aktivnost” u sklopu Erasmus+ projekta za izgradnju kapaciteta Jačanja internacionalizacije na bh. visokoobrazovnim institucijama (Strengheting Internationalisation in BH higher Education – STINT).

Zbog pandemije COVID19 održavanje 4. sedmice obuke neće biti provedena kako je planirano u oktobru 2020. godine.


Prethodni staff week-ovi

3 | 2 | 1


Erasmus+ ZOOM Week

Kako bi obilježili Erasmus dane (od 15. do 17. oktobra 2020. godine – https://www.erasmusdays.eu/) Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizuje „Erasmus + ZOOM sedmicu“.

Više na: https://international.unsa.ba/erasmus-zoom-week