Univerzitet u Sarajevu

Poziv za istraživačke stipendije „GO STYRIA“ za školsku 2018/2019. godinu

unsa

Poziv za istraživačke stipendije „GO STYRIA“ za školsku 2018/2019. godinu

 

 „GO STYRIA“ je program stipendiranja za polaznike postdiplomskih i doktorskih studija, kao i za postdoktorante koji su zainteresirani za kraće istraživačke boravke (u trajanju od maksimalno 4 mjeseca) u svrhu izrade magistarske, doktorske ili postdoktorske disertacije.

 

Poziv je otvoren za kandidate iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske. Kandidati koji budu izabrani za navedeni program, dobit će priliku za istraživački boravak na Univerzitetu u Gracu, s ciljem da svoje studije / svoja istraživanja nastave na matičnim univerzitetima.

 

Pravo apliciranja imaju polaznici postdiplomskih i doktorskih studija koji trenutno studiraju na jednom od univerziteta u zemljama za koje je otvoren poziv i koji već rade na svojim magistarskim ili doktorskim disertacijama, kao i postdoktoranti koji su doktorski studij završili odličnim rezultatima. Odbranjena doktorska disertacija u trenutku apliciranja ne smije biti starija od godinu dana.

 

Ostale informacije o načinu prijave možete pronaći na službenoj web stranici Univerziteta u Gracu:http://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/go-styria/.

University of Sarajevo
Adresa
Obala Kulina bana 7/II
Email
javnost@unsa.ba

43.8568, 18.418922