Erasmus+ Ljetni kurs Analiza podataka neuronskih vremenskih serija (Analyzing Neural Time Series Data)

Rok

Univerzitet Radboud u Holandiji organizuje ljetni kurs na temu “Analyzing Neural Time Series Data”. Kurs će voditi prof. dr. Michael Cohen, a namijenjen je studentima doktorskog studija, postdoktorantima i istraživačima koji imaju iskustvo sa analizom podataka i žele proširiti postojeće znanje o naprednim metodama analize podataka. Također se mogu prijaviti i studenti master studija ukoliko imaju iskustvo sa analizom neuroloških podataka. Nije potrebno imati napredno znanje o matematici, ali je obavezno iskustvo sa Matlab-om i znanje engleskog na nivou dovoljnom za praćenje predavanja, pisanje radova i aktivno učešćenje u diskusijama (IELTS 6.0, B2, TOEFL 550 ili ekvivalent). U središtu kursa biti će analogni signali (LFP/EEG/MEG).

Kurs će se održavati od 25. do 29. juna. Naknada za učešće iznosi  625€, odnosno 535€ za studente master i doktorskog studija na partnerskim univerzitetima, a uključuje registraciju, materijale za kurs, ručak, kafu i čaj i biciklo, kao i društvene aktivnosti koje će biti organizovane u sklopu kursa: obilazak Nijmegena i večera (25.06.), filmska večer ili kviz (27.06.) i oproštajno druženje uz piće (29.06.).

Za aplikante sa Univerziteta u Sarajevu dostupne su 2 Erasmus+ stipendije u iznosu od po 1235€. Učesnici treba da posjeduju laptop sa instaliranim Matlab ili Octave sotverom koji će ponijeti sa sobom. Selekciju će vršiti prof. dr. Michael Cohen na osnovu redoslijeda pristiglih prijava.

Da bi ste se prijavili, potrebno je da na radboudsummerschool@ru.nl (sa erasmus@unsa.ba u cc-u) pošaljete:

  • nominacijsko pismo
  • CV
  • motivaciono pismo u kojem će pisati vaše prethodno iskustvo sa programskim jezicima (Matlab/Python/drugi) i očekivano iskustvo koje želite steći učešćem na kursu.

Učesnici će dobiti 2 ECTS kredita i certifikat o učešću.

Rok za prijavu je 1. juni 2018. godine.

Brošura o ljetnom kursu: Extra summer course Analyzing Neural Time Series Data June 2018