Univerzitet u Sarajevu: Zajedničkom promocijom upisa korak bliže integraciji

Ponosni na znanje
Ponosni na znanje

Ponosni na znanje

Od ove godine Univerzitet u Sarajevu sa svoja 22 fakulteta i tri akademije prvi put pokreće zajedničku promociju upisa sa porukom Ponosni na znanje.

Promocija upisa na Univerzitet u Sarajevu u studijskoj 2018/2019. godini organizirana je s ciljem jačanja javnog obrazovnog sektora, integriranog promoviranja Univerziteta, te bolje i jasnije informiranosti maturanata, naših budućih brucoša. Kvalitet i tradicija koju pruža Univerzitet u Sarajevu su ono što će diferencirati mlade osobe na tržištu rada po završetku njihovog obrazovanja.

Srednjoškolci će uskoro maturirati i suočiti se sa pitanjem „A šta poslije?“. Koji fakultet/akademiju upisati jedna je od najvažnijih odluka koju mlad čovjek treba donijeti i zato joj ne treba pristupiti olahko.
Kako bismo našim budućim studentima olakšali donošenje odluke o odabiru pravog puta za budućnost, a u korak sa današnjim potrebama društva, maturantima i njihovim roditeljima smo omogućili da za informiranost o fakultetima i akademijama koriste web vodič za buduće studente: www.upis.unsa.ba

Univerzitet u Sarajevu nudi veliku mogućnost izbora – preko 500 studijskih programa, od kojih su 254 na prvom ciklusu studija. U studijskoj 2018/2019. godini budući studenti će moći aplicirati na konkurs predajom dokumenata na više fakulteta/akademija. 

Sa svim prednostima studiranja na najprestižnijem, najstarijem, najraznovrsnijem i najvećem univerzitetu u Bosni i Hercegovini sve zainteresirane maturante iz BiH upoznat ćemo na manifestaciji „Dan otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu“, koja će biti upriličena 11. aprila 2018. godine u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. 

 

#ponosninaznanje Emir i Edin Durmišević- Akademija likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu:


 

Uspješna priča Danijela Despotovića, nekadašnjeg studenta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Danijel ima poruku za vas: 

 

#ponosninaznanje #UNSA #upisUNSA #upisiUNSA #najuniverzitet
www.upis.unsa.ba