Poziv za volontiranje na godišnjoj konferenciji Evropskog kriminološkog društva

Konferencija Evropskog kriminološkog društva

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu organizira godišnju konferenciju Evropskog kriminološkog društva (European Society of Criminology) za 2018. godinu. Konferencija, kao drugi najveći događaj iz oblasti kriminologije u svijetu, održava se u Sarajevu u periodu 29. 8–1. 9. 2018. godine pod nazivom 

Crimes Against Humans and Crimes Against Humanity:
Implications for Modern Criminology

Više o konferenciji na: https://www.eurocrim2018.com/

Realizacija ovog važnog, za Bosnu i Hercegovinu, za Univerzitet u Sarajevu i Fakultet izuzetno značajnog događaja nije moguća bez pomoći velikog broja studenata našeg univerziteta. Stoga pozivamo sve zainteresirane studente da nam se priključe i daju doprinos realizaciji aktivnosti koje se provode u sklopu organizacije i realizacije ove naučne konferencije. Za ovogodišnju konferenciju iskazan je najveći interes od kada postoji Evropsko kriminološko udruženje, tako da očekujemo učešće oko 1500 naučnika, studenata, stručnjaka i praktičara iz oblasti kriminologije, kriminalistike, krivičnog prava, psihologije, sociologije, te sigurnosti uopće. Gosti nam dolaze iz preko 70 država, širom svijeta, te se nadamo da ćete i vi biti dio tima koji će pokazati izuzetan potencijal kojim raspolažu Bosna i Hercegovina i Univerzitet u Sarajevu. 

Volontiranjem pomažete u realizaciji ove konferencije koja ima značaj ne samo za naučnu i nastavnu zajednicu iz oblasti društvenih nauka već i za cjelokupnu zajednicu. Volontiranjem činite dobro i za sebe, jer imate priliku steći nova iskustva kako u navedenoj oblasti tako i u organizacionom smislu. Volonteri i volonterke će biti angažirani na poslovima registracije učesnika, pripreme i podjele materijala, usmjeravanja učesnika, tehničke podrške u salama i drugim poslovima u programskim aktivnostima. Period u kojem imamo potrebu za vašim aktivnim doprinosom je od 24. 8. do 1. 9. 2018. godine. 

Ukoliko želite saznati više o detaljima konferencije i pojedinim oblicima volontiranja, bit će nam drago da nam se javite i rado ćemo odgovoriti na sva pitanja. U radu će vam pomagati naši nastavnici, asistenti i stručnjaci, koji će vas usmjeravati, pružati vam podršku i pomoći u stjecanju novih znanja. Svi zainteresirani, javite se na e-mail: volonteri@eurocrim2018.com. 

Prvi sastanak sa volonterima zakazan je u 10:00 u srijedu 18. 7. 2018. godine u prostorijama Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, ulica Zmaja od Bosne 8, Sarajevo (Kampus Univerziteta u Sarajevu).