Obavještenje o održavanju WeAreDevelopers kongresa

WeAreDevelopers kongres

Preko 8.000 učesnika na jednom mjestu

WeAreDevelopers kongres na jednom mjestu okuplja developere i IT-stručnjake iz cijele Evrope. Cilj kongresa je međusobno povezati developere u svrhu širenja znanja, te povezati kompanije i startupe sa najboljim IT-stručnjacima. WeAreDevelopers je za tri godine postao globalni brend koji sarađuje sa velikim korporacijama poput Microsofta, Googlea, Facebooka, IBM-a, SAP-a, Adidasa, Porschea i Informatika.

Ovogodišnji kongres će se, kao i prethodne tri godine, održati u Beču, a zbog iznimnog interesiranja se premješta u Austria Centar Vienna, objekat sa ukupnim kapacitetom od preko 25.000 učesnika. Ova trodnevna konferencija, osim svog zanimljivog i dinamičnog programa, za goste koji dolaze sa djecom koristi besplatan program „Child Care“ gdje se niz profesionalnih dadilja, u specijaliziranom prostoru, brine o njihovoj djeci. Osim predavanja, konferencija nudi i mjesto gdje se developeri mogu upoznati i eksperimentirati sa najnovijim izumima koji će tek izaći na tržište. Kako bi se svi gosti osjećali kao kod kuće, pored oficijelnog dijela kongresa, učesnici će imati osigurane besplatne zakuske, velike količine omiljenog napitka – kahve, te pristup raznim zabavama.

Woz, John Romero, Angie Jones i mnogi drugi 

Kao što je ranije najavljeno, WeAreDevelopers kongres ove godine dovodi Stevea Wozniaka, osnivača kompanije Apple, računarskog pionira i izumitelja. Kao istinska ikona Silicon Valleya u proteklih 30 godina, Steve Wozniak je pomogao u stvaranju računarske industrije kojoj svjedočimo svakodnevno. Danas je glavni naučnik kompanije za virtuelizaciju podataka – Primary Data. Između ostalog, Woz je i osnivač Fondacije Electronic Frontier. Pored Woza, ponovo se listi predavača pridružuje John Romero. J. Romero je nagrađivani dizajner i programer igara, čiji radni portfolio uključuje 130 projekata, od kojih je 107 doživjelo komercijalni uspjeh. Romero je kreator bezvremenih hitova kao što su Wolfenstein 3D i Quake. O temi razvoja sveprisutnih socijalnih mreža predavanje će održati i Angie Jones, senior inženjerka za automatizaciju u kompaniji Twitter. Jones je učestvovala u razvoju strategija automatizacije i okvira za bezbroj softverskih proizvoda. Također, vrlo često prenosi svoje bogato znanje na konferencijama u sklopu tehnoloških radionica za talentirane djevojke programerke – Black Girls Code.

Najpovoljnije ulaznice još uvijek u opticaju 

WeAreDevelopers kongres trenutno broji 46 potvrđenih govornika koje će gosti konferencije imati priliku slušati tokom trodnevnog događaja. Early Bird ulaznice po najpovoljnijoj cijeni još uvijek je moguće kupiti do 28. februara na zvaničnoj stranici kongresa:
https://www.wearedevelopers.com/congress/?tickets=1

Startupi i druge kompanije mogu ostvariti timske popuste (pogodnost traje do 16. februara), uz kontakt WeAreDevelopers tima na sarajevo@wearedevelopers.com.

Aktuelne informacije o WeAreDevelopers kongresu dostupne su na:

https://www.wearedevelopers.com/ i https://www.facebook.com/wearedevelopers.

Univerzitet u Sarajevu je partner WeAreDevelopers kongresa, te svi zaposlenici i studenti Univerziteta mogu ostvariti popust u iznosu od 15% prilikom kupovine karte uz kod UNISARAJEVO15.