„Vaše mišljenje o Mišljenju?“- Sarajevo domaćin prvog interaktivnog događaja o Mišljenju Evropske komisije

Vaše mišljenje o Mišljenju?
Datum događaja
05
Jul
Mjesto događaja
BIS (Brew Imperial Society), Maršala Tita 56, Sarajevo

Pozivamo vas na interaktivni događaj povodom objavljivanja Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj Uniji. Mišljenje, uz prateći Analitički izvještaj, ukazuje šta Bosna i Hercegovina, njeni građani i izabrani predstavnici trebaju da urade kako bi se pridružili Evropskoj uniji. Napisano je na oko 200 stranica. Ali nemojte misliti da ćemo na ovom događaju prelaziti cijeli tekst!

Naprotiv, po prvi put ćemo kroz interaktivnu formu razgovora predstaviti najbitnije detalje iz Mišljenja, razgovarati o tome šta nas čeka, o promjenama koje slijede i kako će one uticati na naše živote. Saznajte o tome od šefa Delegacije EU u BiH i Specijalnog predstavnika EU u BiH Larsa- Gunnara Wigemarka. 

Također će Damira Ibranović, novinarka i Saša Aćić, biznismen pokušati povezati preporuke Mišljenja sa poboljšanjem obrazovnih kurikuluma, te zajedno s vama diskutovati zašto se ne koriste napredne tehnologije u obrazovanju ili zašto mladi čovjek u BiH prvi posao u prosjeku dobije u 27. godini. Kako se to može promijeniti? Ko će to promijeniti? Na šta nas Mišljenje obavezuje? „Sa ovakvim prirodnim i ljudskim resursima imamo šansu da za nekoliko godina stvorimo zajednicu u kojoj će mnogi poželjeti da žive. Imamo ljude i kompanije koje mogu kreirati pozitivno ozračje i NOVU VIZIJU. Ako vidimo gdje idemo, treba nam još društveni dogovor, istrajnost u realizaciji dogovorenog i IDEMO RADITI“ poručuje vaš govornik Saša.

Svaki govornik ima maksimum 10 minuta da vas zainteresuje za tematiku. Putem elektronskog interaktivnog glasanja moći ćete odmah dati mišljenje i postaviti pitanje. Kroz intervju sa jednim od vas-učesnika saznaćemo koliko je ovaj događaj bio koristan za vas.

Ako ste zainteresovani da čujete dobre, nove, zanimljive ideje, da budete inspirisani, da upoznate nove ljude ili preispitate svoje mišljenje, znanje i stavove o Mišljenju, svakako nam se pridružite. Ovaj dogadjaj ne čine samo govornici i program na bini, nego i vi- učesnici u publici koji aktivno razmjenjujete iskustva sa drugima.

„Vaše mišljenje o Mišljenju?“

5. jula, 2019. od 11:00 do 13:00

BIS (Brew Imperial Society) - bivše kino Imperijal, Maršala Tita 56, Sarajevo

Više na: 

Mišljenje 
http://dei.gov.ba/dei/direkcija/sektor_strategija/Upitnik/misljenje/default.aspx?id=21774&langTag=bs-BA

Analitički izvještaj  
http://dei.gov.ba/dei/media_servis/vijesti/default.aspx?id=21809&langTag=bs-BA
 

Kontakti:

Ena Krkalić 387 33 725 834 ena.krkalic@boram.ba

Sofija Tovarović 033 725 835 sofija.tovarovic@boram.ba