Konferencija „Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina: Neispričane priče“

Projekat NETWORLD
Datum događaja
22
Feb
Mjesto događaja
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Trg oslobođenja - Alija Izetbegović 1, Sarajevo

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizira konferenciju „Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina: Neispričane priče“, koja će se održati 22. februara 2018. godine od 9:00 do 14:30 u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Trg oslobođenja – Alija Izetbegović 1. 

Konferencija je jedna od aktivnosti u okviru projekta NETWORLD (Networking in Preserving the First World War Multicultural Heritage in the Danube Countries) u kojem učestvuje 14 partnera iz devet zemalja dunavske regije. Cilj projekta NETWORLD je očuvanje baštine u vezi sa Prvim svjetskim ratom i razvoj kulturnog turizma u BiH i drugim zemljama dunavske regije. NETWORLD projekat je finansiran kroz Interreg Danube Transnational Programme. 

Konferenciju „Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina: Neispričane priče“ će obilježiti niz istaknutih govornika stručnjaka za period Prvog svjetskog rata koji će u svojim izlaganjima obraditi teme o očuvanju sjećanja na Prvi svjetski rat i revitalizaciju spomenika iz Prvog svjetskog rata. Materijalna i nematerijalna baština u Bosni i Hercegovini o Prvom svjetskom ratu predstavlja veliki potencijal za razvoj kulturnog turizma i razvoj novih turističkih proizvoda. 

Nakon konferencije je za sve učesnike planirana razgledna turistička tura u Sarajevu u vezi sa Prvim svjetskim ratom.

Učešće na konferenciji „Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina: Neispričane priče“ je besplatno uz obaveznu registraciju putem linka http://bit.ly/2nCtZkk. Više informacija o konferenciji možete saznati putem web stranice http://www.efsa.unsa.ba/ef/bs/oglasna-ploca/konferencija-prvi-svjetski-rat-i-bosna-i-hercegovina-neispricane-price-u-organizaciji

Organizaciju konferencije su podržali Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.